Frans Timmermans komt naar Tilburg University

Oud-minister Frans Timmermans is op maandag 31 augustus de voornaamste spreker tijdens het tweedaagse congres The Rule of Law in Europe. Het congres − onderdeel van de opening van het Academisch Jaar in Tilburg − is bedoeld voor beleidsmakers, NGO’s en academici.

De huidige functie van Timmermans is genoegzaam bekend. Na de hectische MH17-zomer van 2014 werd hij eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie, verantwoordelijk voor onder meer betere regelgeving en interinstitutionele betrekkingen.

Congresprogramma
De Europese Unie heeft een forse verantwoordelijkheid als het gaat om de ontwikkeling en handhaving van recht en rechtvaardigheid in de lidstaten. De instrumenten waarmee dit moet worden nagestreefd zijn echter relatief beperkt. Welke tools zijn er eigenlijk en wat is het effect daarvan? Hoe kan de situatie worden verbeterd? Die vragen komen aan de orde op het tweedaagse congres, en staan naar alle waarschijnlijkheid ook centraal in het betoog van Frans Timmermans.

Meer info over het congres vind je hier.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.