Vooraanmeldingen Tilburg University ‘exploderen’

DUO/Studielink registreert het aantal vooraanmeldingen op Nederlandse universiteiten. Uit de telling tot maandag 17 augustus blijkt dat Tilburg veel beter scoort dan vorig jaar. Dat schrijft Folia.De Universiteit van Amsterdam heeft tot nu toe bijna 8 procent minder vooraanmeldingen dan op hetzelfde meetmoment in 2014. Daarmee levert de protestuniversiteit het meeste in van alle Nederlandse academies. Tilburg University daarentegen schiet omhoog. Onze universiteit kan bogen op een stijging van maar liefst 20,8 procent. Of, zoals Folia het omschrijft: ‘De vooraanmeldingen bij de Tilburg University exploderen zowaar’.

Volgens Studielink hebben zich tot 17 augustus 5719 eerstejaars bachelorstudenten aangemeld in Tilburg. Vooraanmeldingen zijn geen definitieve inschrijvingen. Studenten kunnen nog afhaken, bijvoorbeeld omdat ze zich voor meerdere studies inschreven of uiteindelijk niet voldoen aan de toelatingseis. Het definitieve aantal eerstejaars wordt traditiegetrouw bekend in oktober.

Reactie CvB
Koen Becking − voorzitter van het College van Bestuur − licht toe:
“Wij zijn uiteraard bijzonder blij. Met zijn allen hebben we afgesproken dat we willen toegroeien naar een marktaandeel van 5 procent. De sprong naar voren is nu ingezet. Als je kijkt naar de oorzaken van de stijging, wil ik graag een paar dingen aangeven. Bijvoorbeeld de focus die we richten op de specifieke kwaliteiten van onze universiteit. De nieuwe programma’s die de schools hebben gebouwd met als kernpunt ‘de student centraal’. En de gerichte marketingcampagne. Bouwstenen daarvan zijn bijvoorbeeld: een accent op onze thuismarkt en de vele bezoeken die zijn gebracht aan middelbare scholen. Maar ook bijzondere samenwerkingsverbanden als het Econasium.”

Becking is niet verrast door de groei. “Nee, we hebben het deels aan zien komen. Er waren al de nodige positieve signalen. Bijvoorbeeld de Nationale Studenten Enquête, waarin Tilburg University goed scoorde.”

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.