Seks en vogels: voer voor Femke

Illustrator Femke van Geffen is dit jaar begonnen aan de Premaster Data Journalism. De student maakt bijzondere tekeningen met thema’s als seks en vogels. Univers is onder de indruk en wil wel wat meer weten.Het werk van de 29-jarige Femke liegt er niet om: “Ik hou van vogels. In mijn vrije tijd doe ik vrijwilligerswerk bij de vogelopvang in Rotterdam, op de spoedeisende hulp. Daar komen veel gewonde wilde vogels binnen, die bijvoorbeeld hun vleugels hebben gebroken.”

vogel

NSFW
Daarnaast speelt seks een belangrijke rol in haar werk. Op haar site heeft dit thema een speciale pagina gekregen, NSFW (‘not suitable for work’). Neem bijvoorbeeld de onderstaande collage waarin tientallen standjes worden uitgevoerd: “Het gaat niet om de seks op zich, maar om hoe de maatschappij er tegenaan kijkt. Dat vind ik boeiend: mensen gaan er erg gemakkelijk mee om, terwijl het eigenlijk iets heel intiems is.”

seksOpmerkelijk detail: Femke heeft in haar jeugd in ontzettend veel landen gezien: Engeland, Zuid-Afrika, India, Turkije en onder andere Amerika: “Ik heb overal gewoond. Ik zie mezelf als een wereldburger.” Haar vader werkt voor Nestlé, een groot voedingsmiddelenbedrijf, en daarom is ze vroeger vaak verhuisd.

Tilburg
Inmiddels woont ze in Tilburg. Hiervoor heeft ze een poos in Engeland gewoond (“Misschien kun je dat nog horen”). “Ik ben overal wel op mijn plek, ook hier in Tilburg.”

Bord

Kijk voor meer informatie op haar website en haar Facebookpagina

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.