Data Science Center nog geen hamerstuk voor gemeenteraad Den Bosch

Data Science Center nog geen hamerstuk voor gemeenteraad Den Bosch

Het bedrag van 10,25 miljoen euro dat de stad Den Bosch moet steken in de ontwikkeling van het Grand Initiative Data Science (inclusief Mariënburg) is niet zonder slag of stoot toegekend door de commissie Financiën.

Het blijkt niet duidelijk waar de 10 miljoen vandaan komt,  zo bleek gisteren in de vergadering van de gemeenteraadscommissie. Vooral de oppositie, die duidelijk geleid werd door de PvdA, stelde veel vragen: “Gaat het niet ten koste van het mbo of van Scholengemeenschap de Rietlanden? Wordt het Onderwijs Innovatie Fonds aangeslagen? Waarom  die haast en kunnen we niet wachten tot de begroting? Wat klopt er nu wel of niet aan de berichtgeving van het Brabants Dagblad?” Het was al met al een warrige discussie. Daarbij hielp het niet dat de voorzitter van de commissie  Ralph Geers (VVD) enigszins partijdig de vergadering leidde. De commentaren van de VVD werden afgesloten met kwalificaties als ‘helder’, terwijl de vragen van de oppositie werden afgekapt.

De antwoorden van wethouder Financiën Logister (D66) maakten wel wat duidelijk, maar de partijen willen de discussie toch nog voortzetten buiten de commissie Financiën in de gemeenteraad. De wethouder gebruikte veel woorden om de grote haast kracht bij te zetten, maar daarin ging de raad ook niet mee. Dat was verbazingwekkend omdat er toch door iedereen een positieve grondhouding werd beleden.

Om toch wat duidelijkheid te krijgen vroeg Univers een onderwijsbeleidsambtenaar naar de onderbouwing van de 10,25 miljoen euro. Volgens haar was het simpel: zes miljoen is gedekt uit het Investeringsfonds Onderwijs en 4,25 miljoen moet komen uit de reserves van de gemeente. Het Onderwijs Innovatie Fonds, de Rietlanden en het mbo hebben niets met dit dossier te maken.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.