Tilburg University gaat masterstudenten niet op cijfers selecteren

Tilburg University gaat masterstudenten niet op cijfers selecteren

Zesjesstudenten zullen in Tilburg niet geweerd worden van de masters. Strenge selectie is namelijk niet te rijmen met de groeiambitie van de universiteit. Wel wordt nagedacht over hogere kwaliteitseisen.

Door een wetswijziging kunnen universiteiten masterstudenten selecteren. Rector Emile Aarts liet eerder aan Univers weten die ontwikkeling toe te juichen. De universiteit, zei Aarts, is aan het nadenken over hoe deze selectiemogelijkheden toegepast kunnen worden. De rector merkte alvast op dat ook motivatie en werkhouding een rol zullen spelen bij de toelating tot Tilburgse masteropleidingen. Er wordt niet alleen gekeken naar cijfers.

Vandaag maakte Aarts dat laatste nog iets harder door tijdens een vergadering van het dagelijks bestuur nadrukkelijk te stellen dat er niet geselecteerd gaat worden op basis van cijfers. Een korte toelichting aan Univers maakt duidelijk waarom: “We hebben grote groeiambities, Tilburg University wil toe naar 15.000 studenten. Het past niet in die ambitie om selectie aan de poort door te voeren.” Om die groei te realiseren is de universiteit bijvoorbeeld ook aan het kijken of de numerus fixus van bepaalde opleidingen afgeschaft kan worden.

Kwaliteitseisen
Verwarrend is het wel. Gaat Tilburg University masterstudenten nou wel of niet selecteren? Volgens de laatste berichten dus niet. Althans niet op cijfers. Ondertussen is de rol van motivatie en werkhouding nog wel onderwerp van gesprek. De universiteit onderzoekt namelijk hoe de kwaliteitseisen verder opgeschroefd kunnen worden, laat woordvoerder Tineke Bennema weten.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.