Front wil UB eerder open in het weekend

Als het aan Fractie Front ligt is Tilburg University binnenkort weer een stapje dichter bij het hebben van een 24/7 campus. In de eerste Universiteitsraad van dit academisch jaar trapt de fractie af met de vraag: “Moet de Universiteitsbibliotheek eerder open in het weekend?”Machiel Hermans, Dagelijks Bestuurder bij de fractie, licht de rondvraag toe: “Eind juni hebben we een enquête uitgezet. Dit hebben we gedaan omdat er op dat moment veel klachten waren over de omstandigheden in de UB. De enquête behandelt verschillende onderwerpen, maar het opvallendste resultaat heeft betrekking op de openingstijden van de bibliotheek. Door de week vindt iedereen die wel prima, maar in het weekend niet. De bibliotheek gaat nu pas om 10 uur open op zaterdag en zondag. Dit voelt voor veel studenten als uitslapen. Daarom hebben we nu gevraagd aan het College om te onderzoeken of het mogelijk is om de UB om half 9 te openen in het weekend.”

Het College heeft toegezegd het onderzoek te gaan uitvoeren. Daar mag het overigens de tijd voor nemen; het College moet binnen een tijdsbestek van maximaal 3 U-raden met een reactie komen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.