Socioloog des Vaderlands bij Universiteit van Nederland

Socioloog des Vaderlands bij Universiteit van Nederland

Peter Achterberg, een van de Sociologen des Vaderlands, is vanaf volgende week te bewonderen in een reeks online colleges bij de Universiteit van Nederland (UvNL). De hoogleraar Cultuursociologie trapt hiermee het nieuwe seizoen af en focust in zijn lezingen op de eigenaardigheden van de Nederlandse maatschappij.

Waarom kijken hoogopgeleiden neer op Frans Bauer? Mag je iemand vergelijken met Hitler? En wat zegt het eigenlijk over je als je vóór of tegen Zwarte Piet bent? In vijf verschillende colleges geeft Achterberg antwoord op deze en andere boeiende vragen. Vooral aan het laatstgenoemde onderwerp geeft de cultuursocioloog speciale invulling door verkleed als Zwarte Piet voor de klas te verschijnen.

De colleges verschijnen vanaf maandag 28 september iedere werkdag online op de website van UvNL en Youtube.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.