TiU-studenten adviseren gemeente Tilburg

Zeuren over wat er allemaal beter kan is natuurlijk makkelijk, maar daadwerkelijk iets veranderen is een stuk moeilijker. De gemeente Tilburg geeft studenten nu de kans om hun stem te laten horen en te adviseren over verschillende thema’s in zogenaamde Studentenlabs. De sessies trappen donderdag af op Night University.

De sessies op Night University kun je zien als startsessies, vertelt Luc Jeurissen van Academic Forum. “Er wordt gediscussieerd en studenten geven hun input. Ook kun je alvast bekijken wat de onderwerpen en de studentenlabs inhouden. Een student kan er vervolgens voor kiezen om hierbij betrokken te blijven.”

De studentenlabs overstijgen de opleiding, dus je kunt er zomaar terecht komen met mensen van andere faculteiten. Dat past ook bij de thema’s. Die hebben te maken met kennisintensief ondernemerschap, big data en criminaliteit, E-culture, duurzaamheid en het principe van garantie-inkomens. Er wordt een blik aan hoogwaardigheidsbekleders opengetrokken; de verschillende sessies worden allemaal bijgewoond door een wethouder, of door de burgemeester.

Voor sommige studentenlabs kun je ECTS krijgen, andere vinden plaats in de vorm van clinics of in het kader van outreaching programs.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.