Rector Radboud Universiteit stopt

Theo Engelen − rector magnificus in Nijmegen − legt zijn functie per 1 december neer. Dat doet hij vanwege ‘persoonlijke redenen’, meldt Vox vandaag.Engelen is net een jaar in functie, sinds 1 oktober 2014. Na zijn aftreden als rector keert hij terug naar de Letterenfaculteit, waar hij hoogleraar Historische demografie wordt. Vóór zijn rectoraat was Engelen decaan bij letteren.

Engelen zelf in het persbericht: ‘Om persoonlijke redenen zal ik mij per 1 december terugtrekken als rector magnificus van de Radboud Universiteit. Met genoegen heb ik mij het afgelopen jaar als rector magnificus ingezet voor deze universiteit.’ Engelen vraagt mensen niet te informeren naar de achterliggende overwegingen om zijn functie neer te leggen. ‘Ik zal hier geen mededelingen over doen.’ Ook de universiteit doet hierover geen uitspraken.

Een mogelijke opvolger van Engelen wordt nog niet genoemd.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.