Fractie Front start met pilot Campus Café

Het plan voor een studenten-Campus Café zat al een tijdje in de pijplijn. Eindelijk is het zo ver: aanstaande maandag 12 oktober start de pilot die moet uitwijzen of zo’n laagdrempelige ontmoetingsplek haalbaar is.Voorlopig is het café vier weken open. Om precies te zijn: van maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 19.00 uur. Het café bevindt zich in Tilbury’s 1; dat zaaltje ligt direct naast de Mensa. Het Campus Café wordt volledig gerund door studenten, die onder andere biertjes gaan tappen voor de vriendelijke prijs van € 1,25. Op de Facebook-pagina van Front wordt enthousiast gereageerd op het plan.

Lisanne Swager − algemeen bestuurder van Front − licht toe: “Na deze pilot gaan we evalueren, samen met het College van Bestuur. In onderling overleg hebben we een aantal voorwaarden gesteld rond het Campus Café. Zo moet universiteitscateraar Sodexo uiteindelijk akkoord zijn met de opening.”

Het Campus Café wordt volledig gerund door studenten, die biertjes gaan tappen voor de vriendelijke prijs van € 1,25

Grand Café Esplanade, de overbuurman van de nieuwe campuskroeg, is (nog) niet gemoeid in de plannen. Is uitbater La Cloche catering niet bang voor de komst van een concurrent met een happy hour-biertarief? “Nee, niet echt”, zegt operationeel directeur Floris Verschuuren. “Wij hebben natuurlijk een totaal andere uitstraling dan het studentencafé. Denk aan ons terras en de uitgebreide (bier)kaart. We wachten het verloop van de pilot af, maar ik geloof niet dat we elkaar echt in de weg zitten.”

Voorlopig zijn de verwachtingen hoog gespannen. Lisanne Swager: “Front heeft zich maandenlang ingezet voor een studentencafé op de campus. Blij dat de pilot nu van start gaat. Op deze manier wordt onze campus nóg leuker.”

Voor de duidelijkheid: ook het personeel van de uni is van harte welkom bij het Campus Café.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.