Arrestatie na bedreiging Universiteit Leiden

Gisteren lag Universiteit Leiden lange tijd plat vanwege geweldsdreiging op internet. Afgelopen nacht is een 21-jarige student opgepakt die wordt verdacht van de bedreigingen. Dat meldt de NOS.De verdachte is afkomstig uit het Zuid-Hollandse Valkenburg. Hij zou achter de intenet-meldingen van gisteren zitten, toen de universiteit werd bedreigd met een schietincident. De verdachte is een student van de universiteit.

Nadat de dreigingen waren geneutraliseerd, kreeg de Leidse universiteit gistermiddag ook nog te maken met een DDoS-aanval. Hierdoor ging een aantal websites plat. De politie onderzoekt nog in hoeverre er een verband is tussen de geweldsdreiging en de cyberaanval.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.