TU/e-hoogleraar wordt TiU-toezichthouder

TiU en TU/e lijken steeds verder naar elkaar toe te bewegen. Na Emile Aarts is nu een tweede hoogleraar uit Eindhoven in Tilburg benoemd: Wil van der Aalst is het nieuwe lid van het Stichtingsbestuur van Tilburg University. Van der Aalst is hoogleraar Computer Science aan de TU/e en wetenschappelijk directeur van het Data Science Center Eindhoven. 

Het Stichtingsbestuur waar Van der Aalst nu lid van wordt, bewaakt de doelstellingen van de universiteit en functioneert als Raad van Toezicht. Hij komt in de plaats van Ella Kalsbeek, die na vier jaar stopt als toezichthouder bij Tilburg University.

Jan Hommen, voorzitter van het bestuur, zegt blij te zijn met de benoeming: “Wil van der Aalst is een gerenommeerd academicus in een vakgebied dat van strategische waarde is voor de maatschappij en Tilburg University in het bijzonder”.

Volgens Hommen past de komst van Van der Aalst (1966) in het streven van het Stichtingsbestuur “om academische topkwaliteit in het bestuur op te nemen”.

De Eindhovense hoogleraar is vooral bekend als een van de grootste autoriteiten op het gebied van Business Process Management en Process Mining. Ook stond hij aan de wieg van belangrijke open-source initiatieven.

Wil van der Aalst publiceerde meer dan 175 journal papers en 17 boeken, als auteur of redacteur. Hij is parttime verbonden aan de Queensland University of Technology in Australië, en ontving onder meer een eredoctoraat van Hasselt University en een ereprofessoraat aan de National Research University, Higher School of Economics in Moscow. In 2013 kreeg hij de titel Distinguished University Professor van de TU/e.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.