Dildoprotest tegen Texaanse wapenwet

Ruim 4000 mensen in Texas hebben toegezegd vanaf volgend jaar met een dildo aan hun tas naar school te gaan. Ze doen mee aan de actie #cocksnotglocks, een protest tegen de wet die het dragen van wapens op scholen en universiteiten legaal maakt, zo meldt AD.nl.

Vanaf augustus 2016 is het in Texas toegestaan wapens mee te nemen naar college, mits ze verborgen zijn en de eigenaar een vergunning heeft. Een seksspeeltje meenemen in je tas is daarentegen verboden, en kan tot een boete leiden. Onzin, vindt oud-studente Jessica Jin (24), initiatiefneemster van #cocksnotglocks. Ze begon een Facebookpagina waarop ze mensen oproept om volgend jaar met een dildo aan de tas op school te verschijnen.

Tot dusver hebben al een paar duizend mensen toegezegd mee te doen aan de actie. Toch valt nog te bezien hoeveel studenten daadwerkelijk met hun bungelende sextoy op de campus zullen verschijnen. Dildo’s zijn vrij prijzig, dus Jin zegt hard op zoek te zijn naar een sponsor.

Schietpartijen
Momenteel is het dragen van wapens op een universiteitsterrein ook al toegestaan, alleen is het nog niet legaal om ze mee naar binnen te nemen. Er vielen dit jaar tientallen gewonden en doden bij meer dan vijftig schietpartijen op Amerikaanse scholen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.