Studentconsultants voor mkb en non-profit

De Kleine Consultant is in Tilburg neergestreken. De studentenorganisatie geeft in kleine teams strategisch advies aan kleine ondernemingen en non-profit organisaties. Studenten maken er de dienst uit.Eén van de dingen die centraal staan bij De Kleine Consultant is de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemende studenten. “En dat merk je direct”, zegt Jelle van ’t Ooster, een van de kleine consultants. “Het is een echte studentenorganisatie. Alle studenten zitten er omdat ze iets willen leren. Daarom geven we elkaar ook constant feedback. Daarnaast hebben we een coach vanuit consultantsbedrijf AT Kearney. In een meeting van één uur heb ik daar meer geleerd dan de twee weken ervoor. Je leercurve is enorm steil.”

Er zijn op dit moment twee teams, die elk aan een eigen project werken. “De projecten duren 10 weken. Uiteindelijk moet je een product hebben liggen waar het bedrijf iets aan heeft. De lopende projecten doen we in opdracht van een Portugees bedrijf en voor Brandweer Zonder Grenzen, een Tilburgse non-profitorganisatie. Beide projecten zijn heel verschillend, maar daardoor kun je ook weer van elkaar leren.”

“Het klinkt misschien wat cliché, maar daardoor kun je wel écht een verschil maken”

“Bovendien werk je aan projecten voor bedrijven die klein zijn, of die uit de non-profitsector komen. Het zijn bedrijven die normaal gesproken een groot consultancy-bureau niet kunnen betalen. Het klinkt misschien wat cliché, maar daardoor kun je wel écht een verschil maken.”

Op dit moment is de economische faculteit nog oververtegenwoordigd. “Maar dat is niet bewust”, vult Van ’t Ooster aan. “Juist de afwisseling tussen verschillende schools kan erg positief zijn.” De Kleine Consultant houdt op donderdag 5 november een informatieavond. Meer informatie vind je op hun Facebookpagina.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.