TiU’ers zetten zich in voor vluchtelingen: windjacks

Pak je swag, met UvT-windjack“; zo luidde vorig jaar het devies. Inmiddels zie je het jack een stuk minder op de campus. Tijd om ze weer uit de kast te halen en nuttig te gebruiken, dacht Marion van den Heuvel. Ze roept collega’s op het jack te doneren aan vluchtelingen.

De onderzoeker kwam op het idee nadat ze hoorde dat er ook vluchtelingen naar Tilburg komen. “Door de snelle weersveranderingen is er behoefte aan warme winterkleding. De regenjacks zijn perfect hiervoor, omdat ze ook waterdicht zijn.”

Maar Marion kijkt verder dan alleen de regenjasjes. “Ik hoorde dat er nog een heleboel sjaals over zijn, die uitgedeeld werden bij de vijftigste verjaardag van TSB. Daar staat dus een oud jaartal op. Ik moet er nog even achteraan, maar ik kan me goed voorstellen dat ze die bij de vluchtelingenopvang goed kunnen gebruiken.”

Haar oproep kan wel rekenen op reacties, “maar het valt nog een beetje tegen. Uiteindelijk ben ik met 5 sjaals en 2 jasjes naar de Welkom Winkel in de Spoorzone gegaan. Ik hoop dat mensen door mijn actie in ieder geval meer gaan nadenken.”

Met een beetje geluk krijgen we binnenkort selfies als de onderstaande vanuit de vluchtelingenkampen.Andere initiatieven
Marion is niet de enige die zich inzet voor vluchtelingen. Zo begon Ilja Hijink, van het Nexus Instituut, Books for Refugees. Hierover berichten we later deze week. Binnenkort is er tevens een hartslagcafé, genaamd De vluchteling begrensd. Ben je zelf een actie begonnen, of ken je er een? Laat het ons weten in de reacties!

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.