Documentaire ‘Omdat ik het wil’

Het onmogelijke bestaat niet. Met wilskracht en passie kan alles. TiU-alumnus Eric Mijnster móest dit levensmotto aan zichzelf bewijzen. De documentaire ‘Omdat ik het wil’ neemt je mee op zijn onmogelijke missie.

Eric besloot dat hij La Route des Grandes Alpes moest fietsen. Dat is 650 kilometer, 14 bergtoppen en 16.176 hoogtemeters. Om het nog wat uitdagender te maken, stelde hij zich ten doel het in één ruk uit te fietsen. Dat is, op tempo, zesendertig uur in het zadel. Door warmte en kou, hoogte en diepte. Dwars door fysieke en mentale grenzen heen.

Voor een podiumplaats of record wilde Eric het niet doen. Deze ambitieuze, onmogelijke missie was simpelweg perfect om zijn levensmotto te toetsen. Als dit hem lukt, zo dacht hij, kan echt alles. Dan zijn er geen grenzen aan wat fysiek en mentaal mogelijk is.

Rijtjes van het verstand
Er waren meer redenen om het te doen. Of om het juist niet te doen. Zoals Eric het zelf zegt: “Ik fietste La Route des Grandes Alpes om ‘m te fietsen. Wat er onderweg had kunnen gebeuren, deed me niets. Misschien had ik kramp gekregen op de eerste berg. Misschien was mijn achillespees zwakker dan gedacht. Misschien schoof ik onderuit in een afdaling en brak een vangrail mijn val niet. Dat en veel meer had allemaal kunnen gebeuren.”

Het zijn volgens Eric extrinsieke redenen om iets wel of niet te doen. De rijtjes van het verstand. Eric vaart liever op intrinsieke motivatie: “Dat kent kent geen rijtjes met voors of tegens. Ook geen argumenten. Intrinsieke motivatie kent alleen een gevoel. Dat gevoel is niet te beredeneren. Dat gevoel is niet goed of fout. Dat gevoel is gewoon zo. Als ik dat gevoel volg, verschijnt er een lach op mijn gezicht.“

De documentaire kun je volledig hieronder bekijken.

DOCUMENTAIRE OMDAT IK HET WILSoms zie ik iets, en dan zegt alles in mij dat ik het wil doen. Er is dan geen reden…

Posted by Gespleten asfalt on woensdag 21 oktober 2015

Opnames en montage communicatiebureau Jong&Goed

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.