TiU-promovendus wint prijs voor beste wiskundeproefschrift

TiU-promovendus wint prijs voor beste wiskundeproefschrift

De Tilburgse promovendus Bram Gorissen wint de Stieltjesprijs. Sinds 1996 wordt deze onderscheiding uitgereikt aan de gepromoveerde met het beste wiskundeproefschrift dat is verdedigd aan een Nederlandse universiteit.

“Ik ben heel vereerd dat ik de prijs heb gewonnen”, zegt Gorissen. Uniek is dat de Stieltjesprijs voor het eerst is uitgereikt aan een promovendus op Tilburg University.

Dr. Bram Gorissen promoveerde op 19 september 2014 cum laude op het proefschrift Practical robust optimization techniques and improved inverse planning of HDR brachytherapy. Samengevat gaat het over de optimalisatietechnieken bij bestraling van kankerpatiënten. Na een 2-jarige postdoc aan de Harvard Medical School in Boston, werkt Bram nu aan de wiskundefaculteit van de VU Amsterdam.

De prijs bedraagt 2.500 euro. “Ik heb geen idee wat ik met de prijs ga doen”, zegt Gorissen. In totaal waren er 53 inzendingen. Sinds 2010 wordt de prijs toegekend door WONDER, de onderzoekschool wiskunde. De commissie besloot om dit jaar nóg een winnaar aan te wijzen, namelijk Ziyang Gao, die in Leiden is gepromoveerd.

De uitreiking is op maandag 2 november om 15.30 uur in CZ-6.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.