Warmdraaien voor hete Nacht

De Nacht der Professoren staat weer voor de deur. Dat betekent dat docenten van alle faculteiten de collegezaal verruilen voor een koptelefoon en plaatjes gaan draaien. Om ze daarop voor te bereiden kregen ze een workshop, waarbij ze de kneepjes van het dj-vak in sneltreinvaart kregen bijgeleerd.

De ‘NdP’ wordt georganiseerd door Fractie SAM en Ton Wilthagen. Het idee komt overgewaaid uit Duitsland, waar veel universiteiten het doen, zo vertelt Wilthagen. “Dit is de derde keer dat we dit event organiseren. Ieder jaar probeer je het net iets groter of leuker te maken. Daarom hebben we dit jaar nog wat verrassinkjes op het programma staan. Maar wat, dat hou ik nog even geheim.”

Nacht der Professoren workshop

Iris Wester, voorzitter van Fractie SAM en mede-organisator, geeft aan dat vooral het informeel contact tussen docenten en studenten de avond leuk maakt. “En daarnaast is het mooi om een goed doel te steunen. Dit jaar is dat Villa Pardoes geworden. Daarmee hebben we een mooi lokaal doel gevonden dat veel mensen aanspreekt. We hopen wederom een mooi bedrag op te halen.”

Nadat voormalig rector Philip Eijlander al twee keer optrad, is het dit keer de beurt aan Koen Becking. Voor de collegevoorzitter is het de eerste keer dat hij achter de draaitafels gaat staan. “Philip vertelde altijd enthousiast over het event, dus ik heb niet lang hoeven twijfelen.”

“Ik hou van muziek en dat heb ik altijd wel gedaan. Wat dat betreft ben ik een soort omnivoor; ik hou van allerlei soorten en stijlen. In mijn studententijd vooral R&B, soul en jazz, maar ook wel eens rock of klassiek. Tegenwoordig luister ik ’s ochtends vaak naar Giel en heb ik pasgeleden een abonnement genomen op Apple Music. Daar kom ik allerlei nieuwe muziek tegen.”

“Ik draai geen oude meuk”

Mooie ervaringen met muziek had Becking ook bij de kerstfeesten bij de KRO, waar hij directievoorzitter was. “Daar stonden dan mensen als Bert Haandrikman, Frits Spits en Paul Rabbering plaatjes te draaien. Die weten enorm veel van muziek. Dat vind ik mooi.”

Wat we mogen verwachten van zijn set? Becking: “Ik draai geen oude meuk. Ik haal inspiratie uit bijvoorbeeld Marcus Miller, Gregory Porter, John Mayer of David Bowie. Het laatste concert waar ik heenging was Robert Cray. Of ik als laatste wegga? Dat lijkt me niet zo verstandig. Maar ik slaap in Tilburg, dus ik blijf graag een biertje drinken.”

De Nacht der Professoren vindt plaats op dinsdag 10 november vanaf 21:30 in Café Studio. Kaartjes kosten €4 in de voorverkoop en zijn te koop op de SAM-kamer (E2.06). Aan de deur kost een kaartje €5.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.