Tilburg doet mee aan landelijke Pub Quiz voor UNICEF

Hoe heet het stadion van Heracles? Wat is de geboortedatum van Anne Frank (wie er het dichtste bij zit)? Op donderdag 19 november kun je naar hartelust je algemene kennis testen. Dan organiseren de studententeams van UNICEF Nederland een landelijke Studenten Pub Quiz. Ook Tilburg doet mee. De opbrengst van het evenement gaat naar de opvang van Syrische vluchtelingenkinderen.In 13 steden gaan studenten gelijktijdig de strijd aan om de titel ‘Slimste Team van Nederland’. Gedurende acht rondes beantwoorden de vijfkoppige teams vragen over nieuws, trivia, kunst, muziek en natuurlijk over UNICEF. De Tilburgse editie vindt plaats in Ruby’s Irish Pub. De teams in de verschillende steden zijn via een livestream met elkaar verbonden, zodat er een interstedelijke competitie ontstaat. Het Slimste Team van Nederland wint een Meet&Greet met UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi. Daarnaast is er een prijs voor de stad waarin de teams samen het beste gescoord hebben.

Goed doel
Doel van de Studenten Pub Quiz is om geld op te halen voor Syrische vluchtelingenkinderen. UNICEF werkt in Syrië en omringende landen aan opvang. Doordat ze drinkwater, gezondheidszorg en onderwijs aangeboden krijgen, houden deze kinderen perspectief op de toekomst. De quiz in Ruby’s Irish Pub (Paleisring 19) en begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 3,- per persoon.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.