Groningen heeft de stomste slogan

Niet alleen gemeenten verzinnen de gekste slogans, universiteiten kunnen er ook wat van. Laat wat boys en girls met een marketingdiploma los gaan, en je krijgt de stomste resultaten. Dat vindt in ieder geval het Platform Hervorming Nederlandse Universiteiten. Daarom houden zij een enquête: welke uni heeft de stomste slogan?Vooralsnog gaat Groningen aan kop in de peilingen in ‘Ranking the slogans’. Met recht zou je voorzichtig mogen stellen. De RUG heeft als bizarre ‘pay-off’ Born Leaders Reach for Infinity. Niet dat ze daar in het hoge noorden uniek bezig zijn. Ook andere universiteiten kunnen er wat van. Zo scoren ook Leiden (Excelleren in vrijheid) en de UvA (We Are U) hoog in de rankings.

De Universiteit voor Humanistiek (Utrecht) heeft met De mooiste studie is die van de Mens  tot nu toe pas één schamel puntje gepakt. Ook de slogan van Tilburg roept weinig weerstand op. Understanding Society staat tot nu toe op de negende plaats in het rijtje van twaalf ‘stomme slogans’ die het hervormingsgezinde platform onder elkaar heeft gezet. Maar de enquête loopt nog, dus Tilburg kan nog stijgen dan wel dalen.

Meedoen aan de verkiezing van de stomste reclameslogan van universiteiten kan hier.Beeld: WikiCommons

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.