Dansen op de beats van je prof

Hoe vaak krijg je de kans om een dansje te wagen op de muziek van je hoogleraar? Nou, minimaal één keer per jaar. De Nacht der Professoren zet docenten in de dj-booth en laat ze hun gang gaan, met af en toe een klein beetje hulp. De derde editie vond gisteren plaats in de Studio.

Het kindje van Fractie SAM en hoogleraar Ton Wilthagen leverde wederom een goed gevulde zaal op. Die keek eerst nog een beetje de kat uit de boom, maar kwam daarna goed los. Dat kwam vooral door de zichtbaar genietende professoren. Die veranderden in het half uur dat ze achter de draaitafels stonden van zenuwachtig, naar ware artiesten. Van een voorzichtige side step op het podium, naar achteloos de handjes omhoog. En dat werkte maar wat aanstekelijk op de zaal.

Hetzelfde effect hadden de plaatjes die je normaal nooit in de Studio zou horen, maar prima dansbaar bleken. Daar zaten klassiekers tussen, maar 50 Cent kan ook gewoon in de platencollectie van een professor zitten, zo bleek. Collegevoorzitter Koen Becking houdt ook wel van een meezingertje en greep terug op zijn eigen studententijd; hij eindigde zijn set met André Hazes. Hoogleraar Ton Wilthagen staat duidelijk vaker achter een draaitafel en was dan ook de aangewezen persoon om het feestje af te sluiten.

Een geslaagde avond waar menigeen een lichte hoofdpijn aan zal hebben overgehouden. Maar de realiteit wacht iedereen vandaag gewoon weer op: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De Nacht der Professoren haalt geld op voor het goede doel, dit jaar Villa Pardoes. Op het moment van schrijven is nog niet bekend hoeveel geld er is opgehaald voor het goede doel. Dat wordt later vandaag bekend gemaakt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.