SAM wil openingstijden gebouw M verlengen

Ben je het zat dat je nooit een fatsoenlijke werkplek kan vinden op de campus? Fractie SAM ook en kaart het daarom aan in de Universiteitsraad van vandaag. Volgens de studentenfractie is er een capaciteitsprobleem en zijn werkplekken schaars door grote drukte. Dat kan dus beter. De eerste oplossing: gebouw Montesquieu langer openen.

In het Montesquieu Learning Center, de werkplekken op de begane grond van gebouw M, kan nu namelijk maar tot 18:00 gestudeerd worden. Veel te vroeg volgens de fractie, die voorstelt de openingstijd te verlengen tot 23:00. Iris Wester, voorzitter van SAM, vult aan: “We hebben laatst een rondje gelopen over de campus met Library and IT-Services en Facility Services, om te kijken waar er nog mogelijkheden lagen. Veel gebouwen zijn al tot 23:00 open, maar gebouw M niet. Dat is eigenlijk verbazingwekkend, omdat er zoveel gebruik van gemaakt wordt. Daarom is dit een relatief makkelijke manier om de capaciteit te verhogen.”

Verder vroeg SAM aan het College om te onderzoeken hoe het met de huidige capaciteitsproblemen zit en hoe het College daar tegenaan kijkt. Wester: “Want je wil natuurlijk ook andere structurele oplossingen. Daarom proberen we bijvoorbeeld ‘verstopte studieplekken’ zichtbaar te maken. Ook weten veel studenten niet dat je gewoon in een collegezaal mag gaan studeren als daar geen college is. Dit proberen we met iedereen te communiceren.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.