Tilburg University tweede in pitch-wedstrijd

Het TiU-team dat gisteren meedeed aan het Brabants Ondernemerschaps Duel is geëindigd als tweede. De Bredase NHTV kwam als winnaar uit de bus. TiU-teamlid Remco van Dooren (TLS) is tevreden met zilver: “Het was een lange, leerzame dag. En die tweede plaats is een motivatie om volgend jaar nóg beter voor de dag te komen.”“Tijdens zo’n wedstrijd zie je goed de verschillen tussen de deelnemende opleidingen”, aldus Remco. “Wij als universiteitsstudenten zijn sterk in argumentatie, terwijl veel hbo’ers het net iets spannender weten te formuleren. Dat laatste doet het natuurlijk goed bij het publiek.”

De student bestuurskunde kijkt terug op een leuke ervaring. “We hebben ons intensief voorbereid op dit duel. Dat voelde goed. In een debat of pitch ben je als team echt op elkaar aangewezen.” Volgens Remco is de hoge eindnotering vooral te wijten aan het goed geoliede team dat Tilburg University op de vloer bracht. “Andere teams moesten het meer hebben van één uitblinker die de rest op sleeptouw nam. Wij stonden er met zijn drieën en voelden elkaar prima aan.” Naast Remco maakten Tim van de Loo en Britt van Lochem (beiden bedrijfseconomie) deel uit van het TiU-team.

Remco hoopt dat de universiteit het Brabants Ondernemerschaps Duel ook volgend jaar weer serieus oppakt: “Debaten en pitchen is een prima manier om elkaar te leren kennen. Je ziet al snel de sterke en zwakkere punten van iemand. Bovendien kom je door initiatieven als deze ook in contact met mensen van andere schools. Dat versterkt de band met de universiteit.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.