Mariokarten op de campus

Vandaag kun je over de campus scheuren tijdens een heuse Mariokart-race. Met de race wordt geld opgehaald voor Serious Request, dat volgende maand weer landelijk geld inzamelt voor een goed doel.

Wie wil racen tegen vrienden of toevallige voorbijgangers, kiest een vervoersmiddel en legt daar een klein bedrag voor neer. Dat geld gaat dus naar het goede doel. Een skippybal is 1 euro, een karretje 2 euro, en het snelste vervoersmiddel, de step, kost 3 euro. “Eigenlijk hadden we skelters willen regelen”, zegt organisator Robin Poppe van de juridische faculteitsvereniging Magister JFT. Maar dat bleek heel lastig. Daarom deze verscheidenheid aan voertuigen.

Attributen kunnen ook aangeschaft worden voor een klein bedrag. Tijdens het spel moet immers wel wat op de grond gegooid kunnen worden. “Deelnemers kunnen bijvoorbeeld een champignon krijgen”, zegt Poppe. “Dan geven wij ze een duwtje mee.” Of een bananenschil, om het de concurrerende racers moeilijker te maken.

Halverwege de dag denkt Poppe zo’n 50 euro opgehaald te hebben. Het blijkt ook een uitdaging om de race snel uit te rijden. Tenminste: “Met de skippybal en het karretje is het niet echt te doen, zien we. Maar met de step zeker wel.”

De race is van 12.00 tot 17.00u om het plantsoen naast gebouw Esplanade. Uiteindelijk is 128,50 euro opgehaald.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.