TiU’ers helpen vluchtelingen: Studentenverenigingen

Op onze universiteit worden steeds meer projecten opgezet om vluchtelingen te helpen. Eerder schreven we over een boekeninzameling en ook de bekende TiU-windjacks hebben inmiddels hun weg gevonden naar het Rode Kruis. Ook studentenverenigingen doen nu een duit in het zakje.

T.S.C. St. Olof slaat de handen ineen met Rode Kruis Tilburg en doet dat met succes. Voorzitter Joris Verbaandert licht toe: “In elk studentenhuis werd de kledingkast grondig doorgespit voor bruikbare winterkleding die onze leden zelf niet meer gebruiken. Samen hebben we meer dan 40 zakken met kleding weten in te zamelen. Dat helpt om de vluchtelingen warm te gaan houden deze winter.”

Ook bij T.S.V. Plato is er nagedacht over een actie. “En die vindt deze week plaats, in onze Dies-week”, zegt Tjalle van der Sluis, Functionaris Externe Zaken.” Ook Plato gaat de samenwerking aan met het Rode Kruis. “Een biertje is deze week 10 eurocent duurder en we hebben een loterij. Daar kun je bijvoorbeeld een fust bier of een cocktailworkshop mee winnen. De opbrengst gaat specifiek naar de afdeling Vluchtelingen.”

“Een biertje is deze week 10 cent duurder”

T.S.R. Vidar zit ook bepaald niet stil. De roeivereniging start op dit moment met de inzameling van sportkleding. “Daarnaast zullen we in samenwerking met de Tilburgse Open Roeivereniging een onderdeel verzorgen op een sportdag die wordt georganiseerd voor vluchtelingen”, zegt Ab Actis Mirjam Slob.

I*ESN heeft het Rode Kruis ook al benaderd voor een samenwerking, maar die moet nog worden opgezet. Elsemiek Kauwenberg, bestuurslid bij de internationale vereniging, vertelt dat ze het liefst iets praktisch gaan doen: “Bijvoorbeeld een taalcursus Nederlands of Engels voor kinderen in de opvangcentra.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.