Jaarlijks verdwijnen duizenden stuks bestek uit de Mensa

Jaarlijks verdwijnen duizenden stuks bestek uit de Mensa

Het is een publiek geheim dat er zo nu en dan een mes of vork uit de Mensa in de tas van een student verdwijnt. Immers: de besteklade van een studentenhuis moet ook gevuld worden. Jaarlijks zorgt dat voor een flinke extra kostenpost bij Sodexo, de uitbater van de Mensa.Dit jaar vonden 2688 vorken, messen of lepels hun weg niet meer terug naar de Mensa. Die verdwijnen overigens niet allemaal in tassen van studenten. Dick van Velden, catering manager bij Sodexo, licht toe: “Het grootste gedeelte verdwijnt tijdens het afruimen in de prullenbak. Ook nemen mensen soms bestek mee naar hun werkplek, waar ze het vervolgens vergeten.”

Naast bestek verdwijnen er jaarlijks ongeveer 150 plateaus uit de locaties van de cateraar in gebouw Prisma en Cobbenhagen. Ook borden (200) en soepkommen (50) komen niet altijd terug. Totaal kost het Sodexo ongeveer €3500 per jaar om hun voorraad weer aan te vullen. Van Velden: “Ik zou dan ook onze gasten willen oproepen zorgvuldig om te gaan met het bestek en dergelijke.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.