TiU start met collegereeks over robotsamenleving

Tilburg University gaat samen met drie andere Brabantse onderwijsinstellingen voorjaar 2016 een collegereeks over de opkomst van robots organiseren.

Robots staan steeds meer in de belangstelling. Dat levert veel vragen op. Moet de komst van robots tegengegaan worden, of moeten we ze juist met open armen ontvangen? Welke kansen gaan ze bieden? En welke gevaren zien we mogelijk over het hoofd? Wat gebeurt er bijvoorbeeld met werknemers die door robots overbodig worden?

Het zijn moeilijke vragen, waar volgens Brabantse onderwijsinstellingen wel antwoorden op gegeven moeten worden. Door studenten colleges te geven over de robotsamenleving, hopen ze studenten daarop voor te bereiden.

De (bachelor)colleges kunnen straks gevolgd worden door studenten van alle studierichtingen. Niet ter vervanging van studiepunten, maar als extraatje. De colleges worden in Tilburg, Breda en Eindhoven gegeven. De universiteit werk voor deze collegereeks samen met Fontys Hogescholen, de Technische Universiteit Eindhoven en Avans Hogeschool.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.