Aulatentoonstelling showt nieuwe kunstcollectie

Loop je door de gangen van het Cobbenhagengebouw, dan is je vast iets opgevallen. Sinds kort is er bij de aula weer een nieuwe tentoonstelling te bewonderen. De expositie bestaat vooral uit fotografische kunstwerken. Een genre dat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden in de kunstwereld.De werken op deze tentoonstelling zijn de afgelopen jaren aangekocht. De meest recente grote aankoop is het werk understanding society van kunstenaar Teun Hocks. Het fotografische werk is geweven met textiel, wat verwijst naar het textielverleden van de stad Tilburg.

De fotografische werken worden geselecteerd door de kunstcommissie, die kijkt of de werken aansluiten bij de universitaire thema’s en of het past in de setting van de academie. Daarnaast wordt er gekeken of het werk van de kunstenaar op eigen initiatief is gemaakt en niet gericht is op het afdrukken in kranten of tijdschriften.

Doorgaans wordt er bij de tentoonstelling een link gelegd met academische gebeurtenissen zoals redes en congressen, een grote aankoop of historische activiteiten. Zo had afgelopen jaar de tentoonstelling Empty Spaces betrekking op de vliegramp MH17, waarbij hoogleraar Witteveen omkwam. Die expositie is verhuisd naar het Montequi- en Dantegebouw.

Niet alle kunstwerken in het bezit van Tilburg University zijn in de openbare ruimtes te zien. Deze werken zijn voor medewerkers te leen via de kunstuitleen van de universiteit.

Foto’s: Teun Hocks, Inez van Lamzweerde en Paul Bogaers

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.