Tilburg University weer ‘Best Communicerende Universiteit’

Tilburg University weer ‘Best Communicerende Universiteit’

In de Valorisatie Ranking 2015 is onze universiteit voor de derde keer op rij uitgeroepen tot ‘Best Communicerende Universiteit van Nederland’. De ranglijst wordt elke twee jaar opgesteld door Elsevier, in samenwerking met ScienceWorks. Gistermiddag nam rector Emile Aarts in Utrecht de Award in ontvangst.Voor het communicatie-onderdeel wordt geturfd hoe vaak onderzoekers zijn aangehaald in de media (krant, radio en tv) en daarnaast in Tweede Kamerstukken. Een ander criterium is de aandacht die in het jaarverslag van een universiteit wordt besteed aan valorisatie.

Tilburg University won de prijs ook al in 2013 en 2011. De rector magnificus refereerde daaraan in zijn dankwoord: “Het is een hele eer voor onze universiteit om deze prijs voor de derde keer te mogen ontvangen. Tilburg University is een universiteit die gespecialiseerd is in mens- en maatschappijwetenschappen, maar daar komt bij dat we het ook als onze taak beschouwen om mee te denken aan oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken. Met die resultaten en samenwerking treden we naar buiten. Communicatie is our middle name.”

Namens Tilburg University waren ook Hedvig Niehoff (directeur Communicatie & Marketing) en hoogleraar Rianne Letschert aanwezig. Andere categorieën in de Valorisatie Ranking zijn Best Valoriserende Universiteit, Meest Ondernemende Universiteit (beide in de wacht gesleept door Universiteit Twente) en Meest Samenwerkende Universiteit (Wageningen University).

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.