Brandoefening op Tilburg University

De aankondiging op de tv-schermen op de campus beloofde spektakel, maar de brandoefening zelf bleef beperkt tot de hulpverleners van dienst.

Het Montesquieu gebouw werd niet ontruimd, iedereen kon dus gewoon aan het werk. Medewerkers moesten wel hun weg zoeken tussen alle brandweerwagens en ambulances die rondom het gebouw stonden geparkeerd.

Cees Braken, afdelingshoofd Facility Services, leidde de oefening. “Dit doen we wel vaker, meestal in samenwerking met de gemeente Tilburg. Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd een oefening te houden. Helemaal voor ons, we zitten in een opbouwende fase. Na elke oefening kunnen we meer veiligheid garanderen.”

De oefening verliep rustig. Vorig jaar liep een rechtendocent nog een verwonding op.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.