Eijlander leidt referendumcommissie over stadskantoor

Philip Eijlander gaat leiding geven aan de commissie die het referendum over het stadskantoor in Tilburg moet gaan organiseren. De oud-rector magnificus van Tilburg University is daarvoor gevraagd door het college van burgemeester en wethouders van Tilburg.

Het rommelt al een tijdje rondom de toekomst van het stadskantoor. Het college van B en W zocht naar een onafhankelijke voorzitter met kennis van het openbaar bestuur en natuurlijk gezag en kwam uit bij Eijlander, die in juni van dit jaar om gezondheidsredenen afscheid nam van Tilburg University.

Hij krijgt in de referendumcommissie gezelschap van Tamara Metze (universitair hoofddocent aan de juridische faculteit), Sjoerd Vellenga (ervaren directievoorzitter en bestuurder in het hoger onderwijs) en Cees-Jan Pen (lector bij Fontys). De gemeenteraad moet nog instemmen met de instelling van de commissie en de benoeming van de leden.

De referendumcommissie buigt zich onder meer over de vraagstelling in het referendum en houdt toezicht op de organisatie en de communicatie.

Het is overigens nog geen uitgemaakte zaak dat de volksraadpleging ook werkelijk wordt gehouden. Als op 16 december de benodigde 8.404 handtekeningen zijn verzameld, besluit de gemeenteraad op 1 februari of het referendum doorgaat. Als de raad groen licht geeft is het de eerste keer dat in Tilburg een raadgevend referendum wordt gehouden op initiatief van inwoners van de stad.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.