VU-hoogleraar toegevoegd aan stichtingsbestuur TiU

Het stichtingsbestuur van Tilburg University breidt zich weer uit. Na de in oktober aangestelde TU/e-hoogleraar Wil van der Aalst voegt Elies van Sliedregt zich toe aan het stichtingsbestuur. Van Sliedregt is hoogleraar strafrecht, gespecialiseerd in internationaal strafrecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en voorheen decaan van de rechtenfaculteit.

Het stichtingsbestuur fungeert als Raad van Toezicht die onder andere de jaarverslagen en begrotingen goedkeurt. Tevens bewaakt zij de doelstelling van de universiteit en benoemt de toezichthoudende organisatie de leden van het College van Bestuur.

Voorzitter Jan Hommen van het stichtingsbestuur is verheugd over de aanstelling van Elies van Sliedregt: “Wij verwelkomen haar als nieuw lid van ons stichtingsbestuur. Zij brengt bestuurlijke kennis en ervaring met zich mee naar deze wetenschappelijke onderwijsinstelling.”

Van Sliedregt voldoet aan de profielschets van het stichtingsbestuur. Hommen: “Zij heeft bewezen over top kwaliteit te beschikken op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en beschikt over diversiteit in generatie en denken.”

De VU-hoogleraar publiceerde veel op het gebied van internationaal en Europees strafrecht. Zo ontving zij in 2006 de Moddermanprijs, de hoogste onderscheiding op het gebied van strafrecht. In haar recente onderzoek bekijkt van Sliedregt de mogelijkheid van harmonisatie van internationaal strafrecht.

Het nieuwe lid van het stichtingsbestuur werkt sinds 2007 als hoogleraar aan de Vrije Universiteit. Momenteel is van Sliedregt directeur van het Center for International Criminal Justice (CICJ) aan de VU, een interdisciplinair onderzoekscentrum op het terrein van internationale misdrijven.Beeld: Bonte Vrouwen

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.