Weer wietkwekerij op Professor de Moorplein

In een appartement aan het Professor de Moorplein woedde gisterochtend een felle brand. De brandweer was ter plekke met groot materieel. Oorzaak van de brand was een wietkwekerij met 390 planten. Dat meldt Brabants Dagblad.De brand ontstond in een meterkast op de derde verdieping, waar illegaal stroom werd afgetapt. Het vuur verspreidde zich snel naar het daarboven gelegen woonblok.

Veel schade
De brand was snel onder controle, maar de aangerichte schade is aanzienlijk. Er is veel waterschade, als gevolg van het blussen én door een gesmolten waterleiding. De bewoners van de eerste, tweede en derde etage moesten de afgelopen nacht elders doorbrengen. De schade door rook, roet en water moet eerst opgeruimd worden. Waarschijnlijk kunnen ze vandaag (uiterlijk morgen) weer hun huis in.

De politie onderzoekt de zaak. De bewoner van het ‘wietappartement’ was op het moment van de brand niet thuis. Het is al de tweede brand op het Professor de Moorplein die wordt veroorzaakt door een hennepplantage. Ruim een jaar geleden gebeurde dit ook al.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.