Bekende theoloog geeft lezing op TiU

Het wél of niet-geloven; dat wil Tomas Halik onder de aandacht brengen tijdens zijn ‘annual lecture’. De Tsjechische theoloog, filosoof en psycholoog geeft dinsdag 22 maart een lezing op de Tilburg School of Theology.

Lezing
Tomas Halik bekritiseert in zijn lezing de welvaartstaat: luxe en rijkdom voor een kleine groep tegenover het toenemend aantal mensen dat onder de armoedegrens leeft. Daarnaast vindt hij dat we niet goed omgaan met het klimaat en dat de generatie na ons hieronder lijdt. Ondanks de toenemende aandacht voor spiritualiteit lopen de kerken leeg. Volgens Hilak een reden om op te roepen voor een dialoog tussen verschillende religies die leidt naar een maatschappij gebaseerd op gelijkheid en solidariteit.

Tomas Halik
De Tsjechische hoogleraar filosofie en theologie van Charles University in Praag wordt gezien als een van de meest invloedrijke theologen. In Nederland is hij vooral bekend vanwege zijn laatste boek ‘Geduld met God’. Daarnaast won hij in 2014 de Templeton Prijs voor wetenschappelijke voortgang op het gebied van religie.Beeld: Petr Novák, Wikipedia

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.