Volleyballend de kerstdagen in

Sportief de kerstdagen in. Dat deden zo’n 60 medewerkers van TiU, Fontys en Avans die gisteravond deelnamen aan het kerstvolleyballtoernooi in het Sports Center. Sportevenementen als deze zijn belangrijk, vindt organisator Eric Mathieu: “Je moet zuinig zijn op je personeel.”

Met de kerstgedachte zit het wel goed bij de deelnemers, de partijen verlopen sportief. Het gaat vooral om de gezelligheid. Zo klinkt Mariah Carey een aantal keer uit de boxen en wordt de dorst gelest door middel van bier en wijn. ”Volleybal is ook een sport die iedereen kan uitoefenen en waarbij de teams vaak gelijkwaardig zijn. Daarnaast is de kans op een blessure kleiner. Dat maakt het een topsport voor dit soort toernooitjes”, aldus Eric, in het dagelijks leven sportdocent personeelssport.

Het toernooi maakt deel uit van een groter project. Eric: “Het is belangrijk om vitaal en gezond te blijven als je de hele dag achter je bureau zit. Om de werknemers te ’triggeren’ om te sporten zijn dit soort evenementen erg handig. Zo organiseren we dit collegejaar ook nog een gezondheidsweek en hebben we in november meegedaan aan de Warandeloop.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.