Burgemeester Breda: “Stationsgebied prima plek Tilburg Law School”

Burgemeester Breda: “Stationsgebied prima plek Tilburg Law School”

Burgemeester Paul Depla van Breda hield gisteren al zijn nieuwjaarsspeech. Daarin flirt hij openlijk met Tilburg Law School (TLS).In de drukbezochte toespraak in de Grote Kerk besteedt Depla veel aandacht aan ‘Via Breda’. Dit grootschalige ontwikkelgebied rond het station wordt getrokken door de prestigieuze Van Gogh Terminal (gereed in 2016), een nieuw Belastingkantoor en de nieuwbouw van de rechtbank.

Maar de burgemeester kijkt nog verder vooruit: “Verbinding. Als appèl. Maar ook als een belangrijke kans voor de stad. In 2016 hebben we die. (…) Via Breda verbindt wonen, werken en reizen met elkaar. Hierdoor ontstaan nieuwe kansen. Zijn Belastingdienst en gerechtsgebouw geen prima aanleiding om de juridische faculteit van de universiteit van Tilburg aan onze stad te binden?”

“Digitalisering biedt hier talloze kansen die niet gebonden zijn aan een gebouw”

Een vrijblijvend nieuwjaars-proefballonnetje of een plan met potentie? Univers vroeg Corien Prins − decaan van TLS − om een reactie: “Depla linkt het aan de rechtbank. Tilburg Law School werkt al langer met de Bredase rechtbank samen, bijvoorbeeld via gastdocenten of law clinics.” Aan een fysieke verhuizing denkt Prins niet: “Dat zal niet onze ambitie zijn. Maar de vraag is of je in de huidige tijd de ambitie om als stad en universiteit iets voor elkaar te betekenen, wel alleen zo klassiek invulling moet geven. Digitalisering biedt hier talloze kansen die niet gebonden zijn aan een gebouw.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.