Transfermarkt TiU geopend

De stoelendans van BEST is begonnen. 58 fte’s krijgen vanaf vandaag een nieuwe plek. Een frisse start waar zij zelf niet voor hebben gekozen. Univers nam een kijkje bij het net verhuisde personeel.

“Van personeel helpen naar studenten helpen”

Corina van Bijsterveldt is sinds vandaag actief voor het Education Office gericht op studenten. ”Dat is een hele omschakeling. Ik heb nu te maken met hele andere materie. Nu is het gericht op het helpen van studenten in plaats van personeel. Daarnaast komen mijn taken over een half jaar op het bordje van de Student Services. Wat er dan gebeurt is nog onduidelijk. Ik vind het jammer dat er niet is gecommuniceerd met ons door middel van een face-to-face gesprek. Nu komt het toch meer over als: gewoon de poppetjes op een andere plaats zetten. Desondanks benader ik het positief en zie het als een uitdaging. Zo zit ik ook in elkaar.”

“Drie vaste kernwaarden”

“Spannend”, noemt Peter van den Berg de verhuizing. De HR-adviseur was werkzaam voor de ondersteunende diensten, nu werkt hij voor een van de faculteiten (TiSEM). Hij begrijpt de verandering: “Ik sta er open in, het voelt alsof ik aan een nieuwe baan begin. Het verschil is wel dat je normaal kiest voor een nieuwe baan- ik heb niet voor deze overplaatsing gekozen.”

Van den Berg heeft zijn eigen kantoor in gebouw M verlaten. Vandaag nam hij zijn intrek in zijn gedeelde kamer in gebouw K. Behalve zijn kantoor verandert er meer. “De stof is anders. Ik heb jaren gewerkt met ondersteunend en beheerspersoneel, bij de faculteit werken straks alleen nog maar wetenschappers. Ik ben een andere doelgroep gewend. Bovendien is dit werk veel internationaler; ik moet mijn Engels bijspijkeren.”

Jean-Paul Gregoire, HR-adviseur

Het is rustig op de negende verdieping van het Montesquieu-gebouw. Naast de lege lokalen en verhuisdozen treffen we personeelsadviseur Jean-Paul Gregoire aan. “Het is tegenwoordig makkelijker om te verhuizen van werkplek: inpluggen en je kunt aan het werk. De universiteit heeft wat mij betreft drie vaste kernwaarden: onderwijs, onderzoek én verhuizen. Op dat laatste kan de universiteit zeker een paar ton per jaar bezuinigen.’’

“Ik  word omringd met vrouwelijk schoon”

Op Gregoires afdeling General Services komen er drie vrouwelijke HR-adviseurs bij: “Ik  word omringd met vrouwelijk schoon. Mij hoor je niet klagen.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.