ZORK

In de kerstvakantie heb ik traditiegetrouw wederom stapels tentamens nagekeken. De studenten hadden al even traditiegetrouw wederom oprechte pogingen gedaan om bij de gestelde vragen antwoorden te formuleren of fantaseren. Uit de antwoorden kon ik met enige moeite afleiden dat het tentamen betrekking had op de geschiedenis van het recht. Sommige studenten hadden een levendig beeld van die geschiedenis geschetst, maar dan zoals deze geschiedenis zich ongetwijfeld heeft voorgedaan op de planeet Zork. De studenten lieten mij kennis maken met een aantal bewoners van deze planeet, waaronder Karel de Grote en zijn neef Karel de Niet Zo Heel Erg Grote. En met hun verre familielid Karel de Vijfde die zo heette omdat zijn drie broers en zijn achternicht ook Karel heetten. Ook werd ik voorgesteld aan de Romeinse keizer Justinianus. Of was het Julianus? Of Justitianus, want het heeft toch iets met recht te maken? Ach ja, zo lang het maar op anus eindigt, zullen ze hebben gedacht. Hetgeen een weinig onderscheidend criterium is, want elk mens eindigt daarmee. Maar misschien is dat bij Zorkianen anders.

Nu mag ik straks de punten gaan vaststellen voor de door de studenten geleverde prestaties. Originaliteit en humoristische waarde van de antwoorden mag ik daarbij maar heel weinig laten meetellen. Hetzelfde geldt voor de leuke tekeningen van Romeinse legertenten, Noormannenschepen en voor portretten van Zorkiaanse voetballers. Waarvoor mijn dank. Evenals voor alle beste wensen voor het nieuwe jaar die ik op verder goeddeels lege tentamenbladen mocht aantreffen. Op 31 december stond het nieuwe jaar voor de deur. Ik heb lang getwijfeld om open te doen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.