Unihockeyend het nieuwe jaar in

Gezelligheid tijdens het S.R.S. Unihockeytoernooi is belangrijker dan winnen. Ongeveer vijftig studenten van de opleiding sporteconomie van Fontys (SPECO) werken zich woensdagmiddag in het Sports Center in het zweet met hun hockeysticks. “In plaats van tentamens maken, willen we studenten ook eens gewoon laten sporten in deze sporthal”, licht Max Mol van de organisatie toe.Wie woensdagmiddag zaal 1 van het Sports Center binnenstapt, wordt verwelkomd door vrolijke muziek en een lichte zweetlucht. Fanatieke studenten in gekleurde outfits jagen met hun sticks op één van de hockeyballen, hopend om een doelpunt te maken. Voor de winnaars staat een fles Schrobbelèr klaar. Toch is het niveau van de spelers niet belangrijk tijdens het toernooi, legt Max met zijn opvallende gouden stropdas uit. “Studenten moeten natuurlijk vaak studeren en daarom willen we ze ook eens laten sporten. Bovendien vinden we het belangrijk dat ze samen zijn en elkaar beter leren kennen.”

Meer eerstejaars

Unihockey – ook wel ‘floorball’ genoemd – wordt in een gymzaal beoefend en kan daardoor het hele jaar gespeeld worden. De studievereniging van SPECO (S.R.S.) organiseert het toernooi voor de tweede keer. De eerste editie was vorig jaar maart; daaraan deden dertig deelnemers mee. Dat aantal is vandaag bijna verdubbeld. Max is blij met die toename: “Vorig jaar kwamen alleen mensen van de studievereniging van SPECO. Toen deden ook veel derde- en vierdejaars studenten mee, nu hebben we het bij de hele opleiding gepromoot en daardoor zijn er ook meer eerstejaars.”

Niveau

Sticks die tegen elkaar slaan of zelfs even door de lucht vliegen, het komt woensdagmiddag regelmatig voor. Dat gebeurt niet bij de trainingen die deelnemer Sander Willeboordse gewend is. Hij beoefent de sport vier keer per week en zit in de voorselectie van het Nederlandse unihockeyteam. “Het veld in de sportzaal is kleiner en er is geen keeper”, vertelt hij. Het is niet wat hij gewend is, maar hij geniet er wel van om mee te doen. “Ik vind het leuk om eens aan een klein toernooitje mee te doen. Ik merk ook dat iedereen heel fanatiek is.” Als Sander wint zal hij in ieder geval niet zoveel aan de fles Schrobbelèr hebben. Vanwege de voorselectie drinkt de speler voorlopig niet.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.