Kunsttentoonstelling voor kansarme jongeren

Kunst dient vaak als decoratie. Maar de kunsttentoonstelling van stichting Starwink heeft een hoger doel. Namelijk om sociaal zwakke jongeren in Moldavië te helpen. De expositie wordt aanstaande vrijdag om 16:00 geopend door cultuurhoogleraar Léon Hanssen van Tilburg University.

Op de expositie staan de fotografische werken, schilderijen, films en installaties in het teken van twee projecten die de stichting ondersteunt. Zo werkt Starwink samen met Kerk in Actie en het Moldavian Christian Aid (MCA) om 60 meiden maatschappelijk werk te laten doen bij parochies. Ook worden jongeren geactiveerd om ouderen te helpen zodat ze niet sociaal geïsoleerd raken.

De projecten in Moldavië zijn het hoofddoel van Starwink. Maar de vluchtelingencrisis blijft niet onopgemerkt. Zo wil de stichting jonge vluchtelingen in de regio Brabant helpen. Dat doen ze door middel van taal-teken-en/of schildercursussen.

nieuwsbrief kunst

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.