TiU telt in vergelijking weinig docenten

Vaak staat er maar één docent voor een propvolle collegezaal, maar in vergelijking tot andere landen telt Nederland best veel docenten. Zo heeft een Hollandse docent gemiddeld 15 studenten onder zijn of haar hoede. Tilburg University wijkt daar vanaf. Welgeteld 22 studenten van de Tilburgse universiteit vallen onder één docent.

Dat blijkt uit een ranglijst van Times Higher Education. Tilburg University neemt daarmee de tweede plek in beslag wat betreft het aantal studenten per docent.

Mannen en vrouwen
Opmerkelijk ten opzichte van andere universiteiten is de verhouding tussen mannen en vrouwen op Tilburg University. Per 100 studenten zijn er 49 vrouw en 51 man. Bij andere universiteiten zijn die verschillen veel groter. Daarnaast is 10 procent van de Tilburgse studentenpopulatie afkomstig uit het buitenland. Gemiddeld is dat in Nederland ongeveer 17 procent.

Buiten de boot
In de top-200 van de Times Higher Education-ranglijst staan maar liefst twaalf van de dertien Nederlandse universiteiten. Tilburg valt net buiten de boot op plaats 201. Ook hier doen Nederlandse universiteiten het gemiddeld beter dan veel andere landen. Zo heeft Japan maar twee universiteiten in de top-200.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.