TiU-theoloog krijgt column in BN De Stem

TiU-theoloog Frank Bosman preekt sinds afgelopen zondag wekelijks in BN De Stem. In zijn columns wil hij het christelijke geloof toegankelijker maken. “Maar ik schrijf ook over de avonturen van mijn katten’’, aldus Bosman.

Het kwam ter sprake bij een fotoreportage van BN De Stem, vertelt Bosman: “Ik dwaal nogal rond in de mediakringen. Tijdens de fotoshoot kwam ik de hoofdredacteur tegen en raakten we aan de praat over een rol als columnist. Voor ik het wist zat ik bij hem op kantoor en twee weken later verscheen mijn eerste column al.”

Toegankelijk

“Er is veel moois in de christelijke traditie. Dat wil ik de mensen laten zien. Als ik schrijf, probeer ik het daarom zo eenvoudig mogelijk te maken. Als mijn oma niet begrijpt wat ik vertel, snap ik het kennelijk ook niet goed. Want dan ben ik niet in staat om het zo uit te leggen dat zij het begrijpt.”

Actualiteit en katten

“Ik schrijf over alles wat ik meemaak met een cultuur-theologisch sausje. Zodat het dicht bij de mensen staat en reflecteert op wat er in de wereld aan de hand is. Maar ik ben een kattenmens dus dat zal ook een terugkerend onderwerp worden. Vooral om het contrast aan te geven tussen het dagelijks leven en de wereldproblematiek. Als het op het Journaal gaat over vluchtelingen of het regent bommen op Syrië- dat de kat zich dan omdraait en gewoon geaaid wil worden.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.