Wat vind jij van het onderwijs?

Ben je student en heb je een mening over het onderwijs? Dat komt dan goed uit! Ruim 700.000 studenten ontvangen vandaag in hun mailbox een link naar de Nationale Studenten Enquête. De resultaten worden door hogescholen en universiteiten gebruikt om het onderwijs te verbeteren.100 vragen
De NSE nodigt je uit om je mening te geven over je studie. Dat doe je door honderd vragen te beantwoorden over onder anderen de inhoud van de opleiding, studiebegeleiding, de voorbereiding op de loopbaan, en bijvoorbeeld de docenten.

2015
Ongeveer 40% van de studenten vulde vorig jaar de enquête in. Het merendeel was toen wel te spreken over het onderwijs in Nederland. Van de universitaire studenten was 72% tevreden over de inhoud van de opleiding; op de hbo’s was dit 58,3%. Op Tilburg University waren de studenten erg tevreden over hun studie. De theologiestudenten waren het meest te spreken over de opleiding. De opleiding scoorde 4,5 uit 5 punten. Bestuurskunde scoorde het laagst met een 3,7.

Wordt er iets mee gedaan?
Studenten kunnen zien wat hun hogeschool of universiteit doet met de resultaten. In dit filmpje laten twee studenten en een docent hiervan een voorbeeld zien.Alle studentenoordelen worden 12 mei 2016 gepubliceerd op de officiële studiekeuzesite www.studiekeuze123.nl.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.