Het leven van een wetenschapper

Merel Burgering (TSB) en Erik van der Meulen (TLS), twee jonge promovendi van Tilburg University, gaan bloggen over hun dagelijks bestaan in de wetenschap. Op de website van Faces of Science doen zij verslag door middel van filmpjes en geschreven artikelen.

De website telt al dertig andere promovendi die bloggen over hun wetenschappelijk leven. Met de blog helpen ze studenten en leerlingen van de middelbare school een realistisch beeld te krijgen van wat het is om wetenschapper te zijn. Dan kunnen zij gemakkelijker een studiekeuze maken.

Merel Burgering

De promovenda heeft Biomedische Wetenschappen (Neurobiologie) gestudeerd aan de UvA. Ze doet onderzoek naar de perceptie van taal: Hoe kun je taalklanken onderscheiden en wat gebeurt er dan in onze hersenen? Daarnaast onderzoekt ze of dat vermogen om te onderscheiden tussen taalklanken specifiek is voor mensen of dat dieren, in het speciaal zangvogels, dat ook kunnen.

Erik van der Meulen

De voormalig TLS-student houdt zich bij INTERVICT bezig met de psychische weerbaarheid van reddingswerkers, in het bijzonder bij de politie. Hij onderzoekt hoe politieagenten hun geestelijke gezondheid op peil houden. Daarnaast doet Van der Meulen onderzoek naar het proces van rouwverwerking van de nabestaanden van MH17.

Merel Burgering begint op 15 maart met bloggen, Erik van der Meulen op 19 april. Jesse Reynolds (TLS) doet al een tijd mee aan Faces of Science.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.