Tilburg University floreert in Economen-top 40

De economen van Tilburg University prijken net als vorig jaar op de eerste plek in de Economentop. Daarmee verslaan zij voor het tweede jaar op rij de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Hoewel TiSEM als nummer één eindigde in de institutentop wordt de individuele top 40 aangevoerd door Erasmuswetenschapper Daan van Knippenberg. De hoogst genoteerde TiU-er is Jaap Abbring. Hij steeg van de negende naar de vierde plek. In totaal staan elf wetenschappers van Tilburg University op de ranglijst.

Vorig jaar waren dat er nog dertien, waarvan zeven in de top 10. Dit jaar zijn dat er vier. De reden van de daling: inmiddels namen vijf economen afscheid van Tilburg University. Gerenommeerde namen als Thorsten Beck, Steven Ongenga en Stefan Trautmann (vorig jaar nog hoog in de lijst) vertrokken inmiddels naar het buitenland.

De Economentop wordt bepaald door het tijdschrift Economische Statische Berichten (ESB). Zij ontvangen publicaties van alle economische faculteiten die vervolgens worden gewogen. De publicaties moeten affiniteit met de economie hebben. Dat betekent dat de publicaties moeten verschijnen in gerenommeerde tijdschriften die voorkomen op de ‘Tinbergen Journalist’ of de ‘ERIM Journal List’. De vijftien beste artikelen van elke econoom worden meegenomen in de telling.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.