Does Being Happy Make You Attractive?

Hoop je online een partner te scoren? Dé tip: lach op je foto’s. Dan zijn je kansen stukken beter, blijkt uit het afstudeeronderzoek van Kim Lenders. Online datingadvies kwam niet eerder uit zo’n onverwachte hoek.Mensen gebruiken verschillende strategieën om zo aantrekkelijk mogelijk over te komen. Dat kan steeds beter, want online dating is één van de belangrijkste manieren geworden om anno 2016 een partner te vinden. En online kun je je net wat beter voordoen. Dat is dus wat mensen ook doen. Of althans proberen.

Omdat iedereen begrijpt dat vrolijke teksten en plaatjes iemand aantrekkelijker maken dan neutrale of negatieve, plaatsen mensen vooral stralende teksten met emoticons en foto’s waarop ze glimlachen. Kim vroeg zich af wat de invloed van deze happy parade is. Wordt de profieleigenaar er aantrekkelijk door bevonden?

Dat worden ze. Maar niet altijd. Een vrolijk plaatje laat iemand er aantrekkelijker uitzien dan een neutraal plaatje. Daar komt meer bij kijken. Wie glimlacht, lijkt ook nog eens intelligenter en vriendelijker. Maar positief woordgebruik of emoticons verbeteren niets aan je aantrekkelijkheid.

Wie meer wil scoren via Tinder, Relatieplanet of Facebook, doet dat dus met een mond vol tanden

Intrigerend wordt het als we zien wat er met de persoon aan de andere kant van het scherm gebeurt. Jouw glimlach zorgt er namelijk niet alleen voor dat je er aantrekkelijker uitziet, maar ook dat de ander zich blijer voelt. Mensen worden blij van lachende mensen. Emoties zijn namelijk besmettelijk. En omdat blije mensen alles positiever waarnemen, vinden ze jou nog eens éxtra aantrekkelijker.

Noem het de kracht van de glimlach. Wie meer wil scoren via Tinder, Relatieplanet of Facebook, doet dat dus met een mond vol tanden. Pas wel een beetje op. Niemand behalve jijzelf kan instaan voor de gevolgen.

Cijfer: 9

Oproep
Heb jij ook een interessante Masterscriptie geschreven? Waarvan je vindt dat die gedeeld moet worden met de rest van de wereld? Voor de rubriek ‘Masterscriptie’ in de papieren Univers zoeken we zulke pennenvruchten. Doe mee en mail naar onze redacteur Ron: r.vaessen@tilburguniversity.edu

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.