Louise Gunning voorzitter Nationale Wetenschapsagenda

Louise Gunning − oud-bestuursvoorzitter van de Universiteit van Amsterdam − heeft een nieuwe, prestigieuze job in de academische wereld. Ze volgt Beatrice de Graaf en Alexander Rinnooy Kan op als voorzitter van de Nationale Wetenschapsagenda. Dat meldt Het Parool.Gunning stapte in april op als bestuursvoorzitter van de UvA, na wekenlange protesten voor méér democratie en transparantie op de door Gunning geleide universiteit. “We zijn van mening dat ze zeer deskundig is en dat het gebeuren in Amsterdam haar niet zal beletten”, zegt een woordvoerster van de Nationale Wetenschapsagenda vandaag in een reactie.

Gunning (ook nog hoogleraar Gezondheid en Maatschappij aan de UvA) wordt dus verantwoordelijk voor  de richting die de wetenschap de komende jaren neemt. De Nationale Wetenschapsagenda – een gedeeld project van de hoger onderwijsinstellingen en diverse toonaangevende maatschappelijke organisaties – formuleerde eind vorig jaar 140 grote vragen aan de wetenschap. Louise Gunning gaat nu dus leiding geven aan het vinden van de relevante antwoorden daarop.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.