Contract beveiligingsfirma TiU verlengd

Ongewijzigde gezichten bij de beveiliging de komende jaren. Het contract met beveiligingspartner SAFENED is verlengd. Na een uitgebreide aanbesteding kwam de beveiligingsfirma wederom als beste keus uit de bus.

Liefst 6 partijen werden uitgenodigd tijdens een marktverkenning om te beslissen wie de nieuwe partner zou worden. De helft daarvan deed daadwerkelijk mee aan de aanbesteding. Zowel kwalitatief als financieel bleek SAFENED de juiste partner. Daarom is het contract per 1 januari 2016 hernieuwd. In eerste instantie voor twee jaar. Daarna kan de universiteit het contract zes keer met één jaar verlengen, afhankelijk van de prestaties van de beveiligingsfirma.

Vorig jaar werd er veel geklaagd over overlast in de UB. Op de beveiliging was toen ook commentaar; die zou niet consequent en hard genoeg optreden. Cees Braken, Afdelingshoofd Safety & Document Services, geeft aan dat er constant kritisch gekeken wordt naar de prestaties van de beveiliging, maar dat de universiteit erg tevreden is over de samenwerking. “Zo krijgen de beveiligers trainingen waardoor ze een aantal competenties verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast scoort de beveiliging veruit het beste ten opzichte van andere universiteiten wat betreft opleidingsniveau.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.