Live debat: Studenteninspraak

Het Kamerdebat over de Wet Versterking Bestuurskracht is in volle gang. ‘Onderwijs van wereldformaat’, dat is volgens VVD-onderwijswoordvoerder Pieter Duisenberg het doel van de wet. Met het voorliggende wetsontwerp wil hij focussen op kwaliteit. Duisenberg is niet bepaald blij met de vele aanpassingen. “Gisteren kwam het ene naar andere amendement binnen, het hield niet op.” In totaal zijn er 41 amendementen ingediend.

Michel Rog (CDA) legt uit dat zijn partij inhoudelijke bezwaren heeft bij de wet: één daarvan is de meldplicht voor interne toezichthouders waarover gesproken wordt. “De Raad van Toezicht moet ingrijpen wanneer er iets mis is. Zij kunnen dan de inspectie inlichten, maar wij zijn niet overtuigd van de noodzaak hiervan.” Volgens zijn partij is het cruciaal dat dit onderdeel geschrapt wordt uit het wetsvoorstel. Ook hij vindt het bezwaarlijk dat er zo veel amendementen zijn.

SP-onderwijswoordvoerder Jasper van Dijk debatteert met Rog over de meldplicht. Hij is het oneens met het CDA-Kamerlid en vindt een verplichte meldplicht wel noodzakelijk. “Waarom hebben we anders Raden van Toezicht?”, vraagt hij.

Het debat is live te volgen via deze link.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.