Nieuw kenniscentrum op Tilburg University

In een tijd van globalisering, maatschappelijke vraagstukken effectief aanpakken. Hoe je dat doet, gaat het nieuwe Tilburg Center for Regional Law en Governance (TiREG) onderzoeken. Op donderdag 4 februari wordt dit kenniscentrum officieel geopend met een symposium over innovaties in regionaal recht en bestuur.

Hoogleraar recht en bestuur Martijn Groenleer gaat het centrum leiden. Onder hem doet TiREG onderzoek naar de veranderingen en vernieuwingen in de samenwerking tussen overheden, bedrijven, burgers en kennisinstellingen rond maatschappelijke vraagstukken. Een voorbeeld is het aanpakken van criminaliteit in de regio.

Martijn Groenleer
Tilburg University benoemde Martijn Groenleer vorig jaar tot hoogleraar Regional Law and Governance. Daarvoor was hij verbonden aan TU Delft. Groenleer onderzoekt onder andere de processen van globalisering en regionalisering. Daarin richt hij zich vooral op de samenwerking tussen burgers, overheden en het bedrijfsleven.

Symposium
Het openingssymposium brengt wetenschappers, het bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties samen. Tijdens het symposium wordt aandacht besteed aan de effectiviteit van regionale samenwerking, het belang van innovatie en de rol van burgerschap en democratie in de regio. Commissaris van de Koning Wim van de Donk en rector magnificus Emile Aarts openen de bijeenkomst.

Klik hier voor het programma.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.